В ЄС зробили невтішну заяву про місцеві вибори на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС зробили невтішну заяву про місцеві вибори на Донбасі

В ЄС зробили невтішну заяву про місцеві вибори на Донбасі

У Єврокомісії не вважають можливим проводити вибори в ОРДЛО у сьогоденних умовах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами Ельмара Брока - спецпредставника голови ЄК по Україні, перш за все недостатньо розвести війська на невеликих ділянках. Йдеться про Петрівське та Золоте.

Для голосування необхідно досягти певних умов. Одна з головних - повернення контролю Києва над україно-російським контролем в ОРДЛО. Це вже стосується переговорів.

"Щоби говорити про вибори, має бути встановлений контроль над зовнішнім кордоном, має бути вирішене питання медіа, треба вирішити щось із правом голосу людей, які поїхали з Донбасу, і багато інших питань", - пояснив Брок.

Він додав, що існує сценарій спільного контролю за кордоном української влади та СММ ОБСЄ.

"Для України питання контролю за кордоном – це питання суверенітету", - підкреслив посадовець.

Спрогнозувати період можливих виборів він не зміг.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що для участі переселенців у виборах голосування можна організувати дистанційно чи електронно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?