Вибори на Донбасі: Пристайко зробив несподівану заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донбасі: Пристайко зробив несподівану заяву

Вибори на Донбасі: Пристайко зробив несподівану заяву
Джерело:  rbc.ua

Вибори на Донбасі можуть пройти частково в електронному варіанті, вважає очільник МЗС Вадим Пристайко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, тимчасово переміщені особи можуть отримати право голосувати дистанційно.

"Чим довше ми будемо обговорювати в теорії, а не шукати шляхи, як порахувати людей, які там залишилися, або як забезпечити голосування переміщених осіб та інші питання, тим довше виборів не буде... Хотілося б, щоб участь у них брали всі, у тому числі переміщені особи. Можливо, для них потрібно застосувати електронне або дистанційне голосування", - підкреслив міністр.

Дипломат нагадав, кількість переселенців сягає двох мільйонів. Українська влада не може взяти й "повернути" цих громадян в ОРДЛО.

"Найпростіше прикритися інструкціями і порядками і говорити, що все це неможливо і чекати, поки воно само собою якось вирішиться", - додав Пристайко.

Голова міністерства пояснив, що загалом питанням про організацію виборів на Донбасі займається Центральна виборча комісія. Представники структури повинні у разі необхідності представити усі можливі варіанти, а інші гілки влади - скоординувати зусилля для чесного та прозорого голосування.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вадим Пристайко нещодавно пояснив, що українська влада має альтернативний план для мінських домовленостей. Він полягає у створенні місії примирення, яка зовсім не пов'язана з попереднім процесом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?