В Естонії дорікнули Шольцу та Макрону за спроби допомогти Путіну зберегти обличчя
Категорія
Політика
Дата публікації

В Естонії дорікнули Шольцу та Макрону за спроби допомогти Путіну зберегти обличчя

В Естонії дорікнули Шольцу та Макрону за спроби допомогти Путіну зберегти обличчя
Джерело:  online.ua

Голова комісії у закордонних справах парламенту Естонії Марко Міхкельсон засудив канцлера Німечинни Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона за постійні дзвінки кремлівському диктатору та військовому злочинцю Володимиру Путіну, які прокладають шлях до подальшого насильства кремлівської окупаційної армії в Україні.

Джерело:   ERR

Шольц та Макрон грають на руку Путіну 

Неймовірно, як нинішні лідери Франції та Німеччини мимоволі прокладають шлях новому російському насильству. 80-хвилинна бесіда Макрона і Шольца з Путіним неминуче штовхає до перефразування самого Макрона - мова не йде про "смерть мозку", - зазначає Міхкельсон. 

За його словами, лідери Франції та Німеччині постійно сприяють легітимізації Путіна, який розв'язав війну проти України та несе відповідальність за військові злочини проти українських громадян.

Як же Париж і Берлін нічого не навчилися з минулого? Навіщо шукати приводи для затягування військової допомоги Україні, і чому вважають, що путінська Росія, яка веде війну на знищення проти одного з великих народів Європи, стримається будь-яких обіцянок? - питається естонський політик.

Він заявив, що якщо Макрона і Шольца турбує продовольча криза в Африці та інших регіонах через блокаду українських портів, то їм необхідно створити гуманітарний конвой в Чорному морі і сприяти проходу торгових кораблів України.

Олаф Шольц (фото - flickr.com)

За оцінкою естонського політика, необхідно допомогти Україні вистояти проти агресії і перемогти Росію, яка намагається змінити світовий порядок.

Макрон і Шольц могли б повісити трубку і скоріше з'їздити в Україну. Сподіваюся, що дивні дії Макрона і Шольца не викликані страхом втратити вплив в демократичній Європі, в яку в разі переможної війни обов'язково увійшла б Україна, а в перспективі і Молдова, і Грузія, А Білорусь звільнилася б від фактичної російської окупації. А Європа в цілому звільнилася б від російської екзистенціальної загрози принаймні на час, - зазначив політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?