В Європарламенті закликають ООН вимагати від РФ надати гуманітарний коридор із Маріуполя
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європарламенті закликають ООН вимагати від РФ надати гуманітарний коридор із Маріуполя

В Європарламенті закликають ООН вимагати від РФ надати гуманітарний коридор із Маріуполя
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй, а також лідери США та країни Європи повинні докласти всіх зусиль для тиску на Росію з метою забезпечення гуманітарного коридору для виходу цивільних та поранених військових з Маріуполя. Про це заявив депутат Європейського парламенту від Франції Рафаель Глюксман.

Джерело:  Guildhall

В Європарламенті вимагають надати гуманітарний коридор із Маріуполя

Жінки та діти в укриттях Маріуполя без їжі, ліків та одягу – цілі росіян. Їх просто бомблять, це м'ясорубка, подібна до тієї, яку ми бачили в Бучі. Усі зусилля лідерів США та Європи мають бути зосереджені на забезпеченні гуманітарного коридору для виходу цивільних та поранених військових. Коридор на підконтрольну Україні територію, а не Росії, жодних маніпуляцій на цю тему, щоб ці люди просто не були викрадені. Так, росіяни вже відкидали пропозиції щодо евакуації цивільних, але тепер має втрутитися ООН і принаймні докласти всіх зусиль, щоб забезпечити гуманітарний коридор. Якщо росіяни заблокують такі спроби, вони вкотре розпишуться у своїх злочинах проти людяності та військових злочинах. ООН і всі ми повинні вплинути на Москву, щоб зробити все, що можна для порятунку людей у Маріуполі. Те, що творять росіяни в Маріуполі — це ганьба для всього демократичного світу, тисячі безневинних людей убиті й ми нічого не зробили, щоб зупинити це, минуло стільки часу, а Україна все ще не має необхідного озброєння, - заявив Рафаель Глюксман.

18 квітня віце-прем'єр-міністерка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук виступила з вимогою до військово-політичного керівництва Росії відкрити гуманітарні коридори з Маріуполя.

Окремо, наголосила Верещук, Україна вимагає термінового гуманітарного коридору з території комбінату "Азовсталь" для жінок, дітей та інших цивільних осіб.

За її словами, відмова Росії відкривати зазначені гуманітарні коридори буде у майбутньому підставою для притягнення всіх причетних осіб до кримінальної відповідальності за військові злочини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?