В Європі хочуть висунути Україні неприємну умову щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

В Європі хочуть висунути Україні неприємну умову щодо Донбасу

В Європі хочуть висунути Україні неприємну умову щодо Донбасу

Під час зустрічі лідерів країн «нормандського формату» — президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна  — від України вимагатимуть зобов'язань щодо виконання політичних пунктів Мінських угод.

Про це заявив глава французького Мзс Жан-Марк Еро, передає ONLINE.UA з посиланням на  Радио Свобода.

Зокрема, від Порошенка хочуть отримати гарантії просування питання з «особливим статусом» і проведенням виборів на окупованих територіях Донбасу.


Еро підкреслив, що від України вимагатимуть «детальних зобов'язань щодо «статусу Донбасу» та календаря проведення виборів.


При цьому і від України, і від Росії будуть домагатися прогресу розведення ворогуючих сторін.


Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що на зустрічі лідерів «нормандської четвірки» буде йти мова про «підбиття підсумків, просто безжальне, щодо того, де ми зараз знаходимося» у виконанні Мінських домовленостей.


Канцлер підкреслила: «Звичайно, від завтрашньої зустрічі не варто чекати ніякого дива. Але переговори завжди важливі, навіть коли ми дуже різко обмінюємося думками».


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель вигадали нове покарання для Путіна за його дії у Сирії.


Нагадаємо також, що президент РФ Володимир Путін вирішив розповісти українському лідеру Петру Порошенку про порядок виконання Мінських угод.
У свою чергу,  Порошенко запевнив, що Україна не виконуватиме політичних статей Мінських домовленостей доки не будуть виконані вимоги з безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?