В Європі масштабно відреагували на сирійський наступ Туреччини проти курдів
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі масштабно відреагували на сирійський наступ Туреччини проти курдів

В Європі масштабно відреагували на сирійський наступ Туреччини проти курдів
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан виступив із пропозицією скликання наради за участю європейських держав, які брали участь у боротьбі проти "ІДІЛ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, це пов'язане з початком масштабної військової операції збройних сил Туреччини на території сусідньої Сирії. Заклик спрямований до списку з понад 30 країн.

Нагадаємо, артилерійські та авіаційні удари турецька армія розпочала вранці у середу, 9 жовтня. Паралельно з цим окремі підрозділи перейшли кордон на півночі САР. Цей район наразі знаходиться під контролем курдських угрупувань - YPG.

Президент Реджеп Таїп Ердоган стверджує, що курди та терористичні формування становлять загрозу для його країни. Ліквідація цієї небезпеки й стала приводом для військової операції.

Він також проінформував, що відкриє сирійським біженцям дорогу у країни Євросоюзу, якщо Брюссель визнає дії Анкари окупацією суверенної території САР.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Фінляндії, яка першою жорстко відреагувала на рішення Туреччини, вважає, що наступ надасть нові можливості кільком державам. Саулі Нііністьо стверджує - Анкара може зазнати санкцій Заходу, що поверне країну у бік Росії та Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?