В Європі температура повітря піднялася до майже 50 градусів
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі температура повітря піднялася до майже 50 градусів

В Європі температура повітря піднялася до майже 50 градусів
Джерело:  online.ua

Клімат невпинно змінюється, і жителі планети починають відчувати це на собі. Так, 11 серпня на острові Сицилія в Італії метеорологи зафіксували новий європейський температурний рекорд. Температура повітря піднялася до небувалих +48,8°C. Про рекорд повідомили співробітники автоматичної метеостанції у місті Сіракуза.

Джерело: Харківський регіональний центр з гідрометеорології.

"11 серпня під впливом аномальної хвилі тепла африканського походження ("теплового куполу"), на о. Сицилія (Італія) максимальна температура повітря досягла значення +48,8°C за даними автоматичної метеостанції у місті Siracusa!", - йдеться у повідомленні.

Пізніше інформація була підтверджена офіційно місцевим агрометеорологічним центром.

Зазначається, що така температура є новим рекордом не лише для Італії, а також і всієї Європи за весь час інструментальних спостережень. Якщо Всесвітня метеорологічна організація також підтвердить ці дані, то це буде найвища температура, коли-небудь зареєстрована в Європі.

Попередній температурний максимум становив +48,0°C і був зафіксований в Афінах в Греції 10 липня 1977 року.

Аномально спекотне літо 2021

Країни Європи наразі потерпають від спекотної погоди. На неймовірну спеку скаржаться жителі Франції, Іспанії, Італії.

Високі температури стали причиною поширення лісових пожеж у низці областей Греції, Італії і Туреччині.

В африканських країнах також фіксують аномальні температури. Так, у Тунісі в місті Кайруан 11 серпня температура повітря піднялася до +50,3 градуса. Це рекордне значення для країни, яке трохе менше за африканський температурний рекорд - +51,3 °C у 2018 році в Алжирі.

В Алжирі цього тижня очікують 47 градусів тепла у Туггурті, Батні, й Біскрі. У Марокко синоптики прогнозують, що температура повітря у вихідні досягне 49 градусів.

Читайте також:

  • Українців екстрено попередили про різке погіршення погодних умов.

  • В Україну повертається пекельна спека — прогноз синоптиків.

  • В Африці випав сніг і вдарили рекордні морози — видовищні відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?