Українців екстрено попередили про різке погіршення погодних умов
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців екстрено попередили про різке погіршення погодних умов

Українців екстрено попередили про різке погіршення погодних умов
Джерело:  online.ua

Державна служба надзвичайний ситуацій попереджає, що вдень 11 серпня у південно-східній частині України очікуються грози, град та шквали вітру, надзвичайники оголосили "жовтий" рівень небезпечності. 

Джерело: ДСНС у  Telegram, "Інтерфакс-Україна" з посиланням Укргідрометцентр

ДСНС оголосила про погіршення погоди в України

Окрім того, у східних, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Як стверджують синоптики, 11 та 12 серпня в Україні збережеться спека, проте на півдні, заході та південному сході очікуються короткочасні дощі.

"Зокрема, на південному сході в окремих районах вдень прогнозують град та шквали вітру в 15-20 метрів за секунду. Там же очікують короткочасні дощі, грози. На іншій території опадів не прогнозують. Проте вдень у західних, Сумській та Харківській області місцями можливий короткочасний дощ та грози. Температура вночі буде триматись на рівні 13-18 градусів, вдень – 24-29. У південних та східних областях вночі буде тепліше: від 17 до 22 градусів. Вдень там прогнозують 28-33 градуса", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в столиці 11 серпня опадів не прогнозують, а температура буде коливатись вночі від 16 до 18 градусів, вдень – 27-29 градусів.

Окрім того, наголошується, що 12 серпня короткочасні дощі прогнозують у південно-східній частині країни. Там же можуть пройти грози. На іншій території опадів не очікують.

"Температура буде така ж, як і 11 серпня: вночі – 13-18 градусів, вдень – 24-29. На півдні та сході вночі буде тепліше – від 17 до 22 градусів. Вдень там прогріє до 31 градуса, а на Луганщині – до 34. Також опадів не прогнозуються і 12 серпня в Києві. Вдень стовпчики термометра можуть показувати до 28 градусів, вночі – до 18", - повідомляють в ДСНС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?