В Євросоюзі напружилися через резонансне рішення РНБО щодо Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Євросоюзі напружилися через резонансне рішення РНБО щодо Донбасу

В Євросоюзі напружилися через резонансне рішення РНБО щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі стримано прокоментували резонансне рішення РНБО України щодо блокади Донбасу, яке було прийнято напередодні на екстреному засіданні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".
Читайте також: Бо йовики ДНР відповіли на рішення РНБО щодо блокади Донбасу
"Досі українська влада стосовно території Донбасу використовувала інклюзивний підхід при одночасній боротьбі з контрабандою. Інклюзивний підхід забезпечував вирішення гуманітарних проблем населення Донбасу, а також позитивно впливав на економічну ситуацію там", - заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі.
Такий підхід був повністю підтриманий нами, і тому вчорашнє рішення РНБО нас здивувало. Однак для формулювання остаточної позиції ми повинні отримати пояснення від української влади з багатьох питань", - додав він.
При цьому Мінгареллі підкреслив, що в Євросоюзі знайомі з ситуацією на Донбасі, зокрема з недавньою "націоналізацією" ряду підприємств бойовиками так званих ДНР-ЛНР.
"Ми усвідомлюємо, що протягом останніх днів сталися події, в результаті яких нинішня ситуація виглядає інакше, ніж було кілька тижнів тому. Зокрема, мова йде про захоплення так званими сепаратистами українських підприємств. Ми розуміємо, що це змінило ситуацію, яка вимагає реакції українського уряду", - додав він.
Нагадаємо, 14 березня після засідання РНБО, на якому був присутній президент України Петро Порошенко, було прийнято рішення про транспортну блокаду Донбасу.
"З огляду на захоплення українських підприємств і загострення безпекової ситуації в зоні АТО, РНБО прийняла рішення призупинити переміщення вантажів через лінію зіткнення", - заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов.
Як повідомляв ONLINE.UA, українські силовики, на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України про припинення сполучення з так званими ДНР і ЛНР, перекрили всі автомобільні і залізничні шляхи, що ведуть на окуповані райони Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?