В Генштабі ЗСУ назвали кількість втрачених армією РФ гелікоптерів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Генштабі ЗСУ назвали кількість втрачених армією РФ гелікоптерів в Україні

В Генштабі ЗСУ назвали кількість втрачених армією РФ гелікоптерів в Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією представника Генштабу ЗСУ Олексія Громова, злочинна армія РФ втратила у війні проти України в 5 разів більше ударних гелікоптерів, а ніж у двох війнах в Ічкерії.

Джерело: брифінг Олексія Громова

Що відомо про шалені втрати ударних гелікоптерів армією РФ в Україні 

Зокрема, Громов привітав підрозділи протиповітряної оборони зі знищенням 300-того російського вертольота. Ним став ударний багатоцільовий вертоліт Ка-52 "Алігатор".

Таким чином кількість знищених в Україні вертольотів приблизно в п'ять разів більша, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії, де втрати російських терористів склали близько 60 бойових та транспортних вертольотів, - зазначив Громов.

Бійці підрозділу 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського знищили ще один ударний гелікоптер армії РФ Ка-52, відомий як "Алігатор.

Морпіхи 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського знищили дороговартісний ворожий ударний вертоліт Ка-52, відомий як "Алігатор". Слава Україні! - йдеться у повідомленні бригади.

Скільки окупованих територій вже звільнили ЗСУ  

За інформацією Громова та заступниці міністра оборони Ганни Маляр, в ході проведення контрнаступу українські військові вже звільнили понад 100 квадратних кілометрів території.

Як наголосив Громов, на Запорізькому напрямку Сили оборони України продовжують очищення українських міст і селищ від загарбників.

Протягом останнього тижня наші війська просунулись в глибину противника до 3 км в районі населеного пункту Мала Токмачка та до 7 км південніше від Великої Новосілки. Звільнено 7 населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях. Повернуто під контроль понад 100 км. кв. української території, - зазначив Громов.

Своєю чергою, Маляр зазначила, що зараз скрізь тривають бої і потужне протистояння з російськими загарбниками. Вона додала, що на півдні України поступово, але впевнено відбувається просування Збройних сил.

Ворог здійснює потужний опір. Там Збройні сили стикаються з суцільним мінуванням полів. Там ми стикаємося з використанням дронів-камікадзе, з інтенсивними обстрілами і ворог проста так свої позиції не здає, - пояснює Маляр.

Між тим представники Держприкордонної служби зазначили, що впродовж останніх днів прикордонники у взаємодії з військовослужбовцями ЗСУ на Бахмутському напрямку знешкодили групу живої сили противника.

Зокрема оператори БПЛА однієї з механізованих бригад встановили місце розгортання загарбниками нових позицій та маршрути підходу до них. Для ліквідації місця зосередження піхоти російсько-окупаційних військ залучили й вогневі засоби прикордонного підрозділу. Влучна вогнева робота розрахунків мінометів та гранатометів охоронців кордонів дала свій результат - противник втратив 16 окупантів: 5 вбито, ще 11 – поранено, - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Зазначається, що під постійним вогневим впливом російські загарбники відмовились від намірів облаштування передових позицій та відступили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?