ЗСУ наступають та змушують армію РФ сідати в оборону — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ наступають та змушують армію РФ сідати в оборону — Маляр

ЗСУ наступають та змушують армію РФ сідати в оборону — Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські військові продовжують контрнаступальну операцію і тримають оборону на окремих ділянках фронту.

Джерело: брифінг Ганни Маляр

Як проходить контрнаступ ЗСУ  

Маляр зазначила, що контрнаступ ЗСУ проходить у південних регіонах та на Донеччині в районі Бахмуту.

Станом на сьогодні ЗСУ і всі сили оборони знаходяться як в наступальному процесі, так і в оборонному. Тобто ми здійснюємо наступ на декількох напрямках і оборону. Тому що ворог так само здійснює наступальні дії, - підкреслила Маляр.

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

Маляр підкреслила, що в районі Бахмуту ворог підтягує резерви і намагається зупинити просування українських військових.

Нами зафіксовано пересування з півдня ворожого підрозділу десантно-штурмового саме на Бахмутський напрямок. І власне ворог продовжує концентрувати там величезні зусилля: як особового складу, так і військової техніки для того, щоб не давати просуватися ЗСУ, - зазначила Маляр.

За її словами, українські військові не дозволяють ворогу реалізувати власні плани. ЗСУ стримують ворожі штурми та контратакують.

Тому за попередні півтора тижня просування в зоні ОСУВ "Хортиця" склало більш як 3 кілометри, - підкреслила Маляр.

Зі свого боку представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов зазначив, що злочинна російська армія перейшла виключно до оборони в районі Бахмуту.

При цьому українські військові продовжують поступове просування на флангах.

За його словами, наразі активність росіян на Бахмутському напрямку значно зменшилась.

Окупанти ведуть оборонні бої, бо на більше "друга армія світу" не спроможна, - наголошує Громов.

Водночас Сили оборони України активними діями північніше та південніше Бахмута продовжують звільняти рідну землю від загарбників та завдавати противнику суттєвих втрат.

Ситуація на півдні України

За словами заступниці міністра оборони, ситуація на півдні України характеризується контрнаступом ЗСУ одразу на кількох напрямках.

Що стосується південного напрямку, там на декількох напрямках йде наступ, там так само поступово, але впевнено відбувається просування ЗСУ, - наголосила Маляр.

Водночас окупаційні війська чинять опір, українські сили стикаються з суцільним мінуванням полів, дронами-камікадзе, інтенсивними обстрілами.

Тому зараз скрізь тривають бої і триває потужне протистояння з доволі сильним противником з РФ, - підкреслила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?