Столтенберг назвав головні теми 13 Рамштайну
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг назвав головні теми 13 Рамштайну

Столтенберг назвав головні теми 13 Рамштайну
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, в умовах початку контрнаступу ЗСУ західні союзники зосереджуватимуть увагу під час 13 зустрічі у форматі "Рамштайн" над забезпечення функціонування переданого Україні західного озброєння.

Джерело: брифінг Столтенберга у Брюсселі

Що відомо про головні теми 13 Рамштайну  

Столтенберг сказав, що очікує нових обіцянок щодо поставок зброї Україні на засіданні у форматі "Рамштайн", яке відбудеться в четвер паралельно з зустріччю міністрів оборони НАТО.

В останні дні ми бачили суттєві обіцянки і з боку європейських союзників, і з боку США… Процес триває. Україна потребує багатьох різних видів підтримки. Але, вочевидь, найбільшим фокусом буде і вже є та продовжує бути – це важливість підтримки того, що системи, які вже є там, працюють так, як потрібно. Що я маю на увазі: що у них є боєприпаси, запасні частини, обслуговування, можливості ремонту, і що вони будуть мати підтримку впродовж усього наступу, - підкреслив генсек Альянсу.

Між тим міністр оборони України Олексій Резніков вже прибув на засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" та провів зустріч з главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Міністр оборони США зустрів свого українського колегу перед засіданням групи. Цього разу зустріч у форматі "Рамштайн" проходить у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Завжди приємно зустрітися зі своїм другом і колегою Олексієм Резніковим. Майже 50 країн, які беруть участь у сьогоднішній Контактній групі з питань оборони України, об’єднуються з вами та мужніми захисниками України, - наголосив Остін.

Що в пріоритетах цього Рамштайну 

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що на зустрічі планується предметне обговорення питань підготовки пілотів і логістики з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн коаліції.

Також пріоритетом залишається ППО, артилерія, постачання боєприпасів та ремонт техніки.

Резніков підкреслив, що наразі Україна фактично взяла на себе роль східного флангу НАТО, захищаючи демократичну Європу від варварської Росії.

Глава Міноборони наголосив, що для України захист Європи - "не просто абстрактне поняття".

На його думку, Україна фактично стала східним флангом НАТО і продовжує посилювати співпрацю з Альянсом.

Ми вже досягли вражаючих результатів у боротьбі з Росією, завдяки нашій роботі з країнами-членами Альянсу. Ми вже зібрали неймовірно різноманітний арсенал озброєння і спорядження. Ми побудували логістичні маршрути з країн НАТО до нас, які є логістичними маршрутами безпрецедентної складності, організували програми навчання в країнах НАТО, - підкреслив Резніков.

Резніков підкреслив, що Україна чекає від літнього саміту НАТО у Вільнюсі ясності щодо перспектив вступу.

За його словами, "вся країна чекає на ясність: коли і як ми станемо повноправним членом Альянсу", а Міноборони та ЗСУ прагнуть досягнути максимальної оперативної сумісності з країнами НАТО.

Наша мета - виконати все, що перебуває в компетенції Міноборони і ЗСУ, вибудувати всі практичні речі до такої міри, щоб у Вільнюсі було максимально звільнено простір для ухвалення необхідних політичних рішень на рівні керівників держав, - підкреслив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?