В Індії аномальна спека: загинули десятки людей
Категорія
Світ
Дата публікації

В Індії аномальна спека: загинули десятки людей

В Індії аномальна спека: загинули десятки людей
Джерело:  CNN

Щонайменше 36 людей загинули останніми днями від сильної спеки, яка панує в центральній та північній Індії. Цю інформацію оприлюднила прес-секретар Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Індії (NDMA) Аншу Прія, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Аномальна спека обпалює значну територію країни вже кілька тижнів. 10 червня температура в Нью-Делі досягла 48°С. Це найвищий показник за всю історію столиці в червні.

У місті Чуру, яке знаходиться в західному штаті Раджастан, 1 червня температура перевищила 50°С.

Затримка з приходом дощів-мусонів привела до тривалої спекотної погоди, яка настала в південній Індії 8 червня, на сім днів пізніше, ніж зазвичай. Північна Індія все ще чекає своїх щорічних дощів.

Вчений Рагхаван Крішнан з Індійського інституту тропічної метеорології повідомив CNN, що хвилі тепла стають «все більш інтенсивними і частими».

Влітку 2016 року NDMA ініціював проведення серії заходів для пом’якшення смертельного впливу спеки, включаючи відкриття притулків для бездомних, зміну робочого часу для працівників, встановлення кіосків з питною водою і фарбування дахів у білий колір для зменшення поглинання тепла.

В результаті в Індії відбулося різке зниження смертності від аномальної спеки. Якщо в 2015 році в період сильної спеки в країні загинуло понад 2400 людей, то в наступному році хвилі тепла вбили «всього» 250 чоловік.

В Україні також панує спека, хоча й не така сильна, як в Індії. Тим не менш, 11 червня у Києві була найтепліша ніч за всю історію метеорологічних досліджень з 1881 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?