В Індії пояснили відмову запрошувати Україну на саміт G20
Категорія
Політика
Дата публікації

В Індії пояснили відмову запрошувати Україну на саміт G20

В Індії пояснили відмову запрошувати Україну на саміт G20
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар підтвердив, що Україна не увійшла до списку запрошених до участі у саміті G20, оскільки, нібито, такий формат не підходить для обговорення безпекових питань. 

Джерело:  EFE

Чому Україну не запросили до участі у саміті G20 

За словами керівника МЗС Індії, його країна запросила до участі у саміті Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об'єднані Арабські Емірати.

Крім них та членів Великої двадцятки ніхто не отримає запрошення на участь у саміті.

G20 - група проблем глобального економічного зростання, розвитку. Це саміт для обговорення проблем енергетики, добрив, постачання продовольства. Це G20, а не Рада безпеки ООН, - цинічно заявив Джайшанкар.

Позиція України 

За словами заступника глави МЗС Михайла Точицького, Україна разом із західними партнерами працює над отриманням офіційного запрошення до участі у саміті G20.

Якщо коротко, ми над цим працюємо, - єдеться у заяві Точинського.

За його словами, над цим працює не тільки Україна, але і її партнери. Україна вважає, що те, що Росія робить з "зерновою угодою" - це великий виклик для світових економік.

Тому ми з партнерами працюємо над тим, щоб бути запрошеними, - заявив заступник глави МЗС.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Індія відмовилася запрошувати Україну на саміт "Великої двадцятки", який відбудеться 9-10 вересня. Водночас на зустріч лідерів покликали російського диктатора Володимира Путіна.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?