В Індії відкрили кафе, де пластикові відходи обмінюють на їжу
Категорія
Цікаве
Дата публікації

В Індії відкрили кафе, де пластикові відходи обмінюють на їжу

В Індії відкрили кафе, де пластикові відходи обмінюють на їжу
Джерело:  economictimes.indiatimes.com

В індійському місті Амбікапур, що знаходиться в штаті Чхаттісгарх, відкрилося унікальне кафе, де за пластикові відходи пропонують їжу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Economic Times.

Кафе, відкрите за ініціативою міської влади, працює на центральній автобусній станції міста. Як заявив мер Амбікапура Аджай Тірк, цей заклад відкрито з подвійною метою. По-перше, для подолання голоду серед місцевих безпритульних і бідних. По-друге, для очищення вулиць від пластикового сміття.

За тарифом, яке діє в кафе, за 500 грам пластикових відходів можна отримати повноцінний сніданок, а за 1000 грам – з’їсти цілий обід.

У перспективі міська влада 195-тисячного Амбікапура планує надавати житло тим бездомним, які збирають сміття на вулицях. Пластикові відходи, отримані в кафе, потім використовуються для будівництва нової дороги за технологією змішування пластикових гранул і асфальту. У виданні зазначають, що такі дороги довговічні, тому що вода крізь них не проникає.

Відкриття кафе в Амбікапурі стало другим етапом боротьби міської влади з пластиковим сміттям. Раніше тут вже обмежили продаж і використання целофанових пакетів.

Нагадаємо, що у минулому місяці в Індії через аномальну спеку загинули десятки людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?