В Індії заявили про новий штам COVID-19 з подвійною мутацією
Категорія
Світ
Дата публікації

В Індії заявили про новий штам COVID-19 з подвійною мутацією

В Індії заявили про новий штам COVID-19 з подвійною мутацією
Джерело:  online.ua

Різноманітні штами коронавірусу COVID-19, які відрізняються від оригінального різновиду інфекції, почали ширитися світом торік. Станом на березень 2021 року найвідомішими серед таких стали так звані британський, південноафриканський та бразильський. Перш за все вони відрізняються за рівнем заразності, а от британський ще й може бути більш смертоносним. Нещодавно також індійські лікарі оголосили про виявлення нового штаму, який відзначений одразу двома мутаціями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За даними Міністерства охорони здоров’я країни, факт існування цього штаму, згідно з попередніми оцінками, не пов’язаний зі збільшенням захворюваності.

“Хоча різні варіанти коронавірусу і штам з подвійною мутацією виявлені в Індії, вони були виявлені в недостатній кількості для пояснення або встановлення прямого зв’язку зі збільшенням випадків інфікування в деяких штатах”, — цитує відомство агентство.

Напередодні представники Індійської ради медичних досліджень попереджали про стрімке поширення південноафриканського та бразильського різновидів коронавірусу, що викликало серйозні ризики.

Станом на кінець березня загальна кількість випадків COVID-9 в Індії сягнула майже 12 мільйонів від початку пандемії. Країна знаходиться на третій позиції в загальному рейтингу з поширення інфекції. Її випереджають Сполучені Штати й Бразилія.

Також Індія знаходиться на четвертій сходинці за рівнем смертності — після також США, Бразилії та Мексики.

За оцінкою експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, людство опинилося перед новою хвилею захворюваності на коронавірус. Пов’язано це прямо з поширенням нових більш заразних штамів. У багатьох країнах максимально посилили карантинні обмеження, не виключенням стала Україна, де “червону зону” розширили вже на 8 регіонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Організація об’єднаних націй звертає увагу міжнародної спільноти на те, що пандемія коронавірусу спровокувала стрімке зростання кількості людей, які страждають від голоду. Згідно з останніми даними, понад 34 мільйони осіб у світі перебувають на межі гострого браку їжі. Окрім того, наголошується, що з катастрофічним рівнем голоду вже зіткнулися 20 країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?