В Індонезії від перевтоми померли майже 300 членів виборчих комісій
Категорія
Світ
Дата публікації

В Індонезії від перевтоми померли майже 300 членів виборчих комісій

В Індонезії від перевтоми померли майже 300 членів виборчих комісій

Кількість померлих працівників дільничних виборчих комісій в Індонезії досягнула 272 людей. Ще 1878 перебувають у лікарнях або на амбулаторному лікуванні. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle, причиною смерті цих людей стала перевтома та викликані нею наслідки.

За словами очевидців, процедура виборів 17 квітня та наступного за ними підрахунку голосів були вкрай погано організовані. Люди працювали з 6:30 ранку до 01:30 наступної ночі. Через це багато хто не витримав такі навантаження. Більшість померлих є працівниками ДВК, також померло 15 поліцейських, які охороняли виборчі дільниці.

Останні вибори були наймасовішими в історії Індонезії. На 800 тисяч виборчих дільниць прийшло понад 150 мільйонів громадян, які одночасно обирали не тільки президента, але й депутатів двопалатного парламенту, а також членів регіональних і місцевих законодавчих органів. Кожен виборець отримував по 5 різних бюлетенів. Підрахунок результатів проводився вручну.

Після того, як в пресу потрапила інформація про перші 90 померлих від перевтоми, Центральна виборча комісія опинилася під шквалом критики через смерть своїх співробітників. На переконання представників індонезійської опозиції, вина за масову загибель людей лежить на Центрвиборчкомі, який не зумів правильно організувати проведення виборів.

На цей час відомо, що уряд Індонезії погодився виплатити компенсації сім’ям загиблих у розмірі від 30 до 36 мільйонів індонезійських рупій (близько 2100-2500 доларів).

Нагадаємо, що український Центрвиборчком пообіцяв оголосити офіційні результати президентських виборів вже завтра, 30 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?