В Ірані призначили наступника вбитого США генерала Сулеймані
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані призначили наступника вбитого США генерала Сулеймані

В Ірані призначили наступника вбитого США генерала Сулеймані
Джерело:  online.ua

В іранському командуванні обрали наступника для генерала Касема Сулеймані, загиблого внаслідок удару американських військ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Віднедавна командиром спецпідрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції призначено бригадного генерала Ісмаїла Каані.

Згідно із заявою верховного лідера Ірану аятолли Хаменеї, назвав наступника одним з найбільш важливих та досвідчених командирів країни. До цього час він дуже рідко фігурував у повідомленнях західних та навіть місцевих ЗМІ.

Каані народився у місті Мешхед 1957 року. У лавах Корпусу вартових служить з 1979 року. Він брав участь у придушенні курдського повстання, а також війни проти Іраку.

До загибелі Сулеймані Каані керував контррозвідницьким напрямком збройних сил Ірану.

Нагадаємо, Касем Сулеймані був вбитий за прямим наказом президента США Дональда Трампа.

Як повідомляв ONLINE.UA, невдовзі після серйозного удари проти своєї армії Іран офіційно оголосив про відмову від виконання ядерної угоди. Наразі почалися консультації поміж представниками держав Євросоюзу, Росії та Китаю. Наприклад, Берлін заявив, що договір ще можна відновити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?