В Ірані зробили несподівану заяву про "чорну скриню" загиблого лайнера МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані зробили несподівану заяву про "чорну скриню" загиблого лайнера МАУ

В Ірані зробили несподівану заяву про "чорну скриню" загиблого лайнера МАУ
Джерело:  online.ua

Фахівці іранської авіації планують самотужки вилучити усі дані з "чорної скрині" Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За інформацією влади Ірану, планує зробити це у наступні два місяці.

"Іран, який заперечує, що Боїнг 737-800 був збитий ракетою, заявив, що може знадобитися один або два місяці для вилучення інформації з голосових записувальних пристроїв та реєстраторів даних про політ", - цитує агентство заяву авіації.

Також зазначається, що у разі необхідності допомогу можуть попросити у фахівців з РФ, Канади, Франції та України. Загалом розслідування може розтягнутися на рік або два.

Нагадаємо, український літак переважно з іранцями та канадцями на борту впав неподалік від Тегерана невдовзі після старту. Жертвами катастрофи стали 176 осіб. Серед них 11 українців, 9 з яких складали екіпаж.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський звернувся до міжнародних лідерів із закликом надати Києву дані, які свідчать про характер катастрофи "МАУ" в Ірані. Заяву оприлюднено після звинувачень на адресу Ірану про причетність до трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?