Влучення ракети Ірану в літак МАУ: Зеленський терміново звернувся до міжнародної спільноти
Категорія
Україна
Дата публікації

Влучення ракети Ірану в літак МАУ: Зеленський терміново звернувся до міжнародної спільноти

Влучення ракети Ірану в літак МАУ: Зеленський терміново звернувся до міжнародної спільноти
Джерело:  online.ua

Укрїнський лідер Володимир Зеленський терміново закликав США, Канаду та Велику Британію надати докази, які стосуються катастрофи літака МАУ в Ірані. Глава держави наголосив, що версія про влучення ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Про це президент написав на своїх сторінках в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин", - підкреслив Зеленський.

Окрім того, він додав, що згодом матиме розмову щодо перебігу розслідування з державним секретарем США Майком Помпео. За словами президента, комісія з розслідування причин катастрофи не зупиняє свою роботу.

"Наша мета – встановити беззаперечну істину. Ми вважаємо це обов’язком всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви", - наголосив український лідер.

Як відомо, 9 січня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив дані розвідки, які свідчать про те, що український "Боїнг" збила іранська ракета.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що авторитетне американське видання "The New York Times" оприлюднило відеозапис, на якому нібито ракета збиває літак "Міжнародних авіаліній України" у повітрі над Тегераном. За словами представників ЗМІ, вони вже ретельно перевірили справжність запису.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?