Поліція Іспанії заявила про одну з найбільших спецоперацій проти російської мафії
Категорія
Світ
Дата публікації

Поліція Іспанії заявила про одну з найбільших спецоперацій проти російської мафії

Поліція Іспанії заявила про одну з найбільших спецоперацій проти російської мафії
Джерело:  online.ua

14 грудня в Іспанії закінчилася одна із наймасштабніших спероперацій проти російської мафії: цього дня відбулася серія обшуків і затримань, які стали кульманацією багаторічного розслідування проти злочинної мережі, пов’язаної з кримінальними угрупуваннями із РФ. Такими даними поділилася Національна поліція Іспанії, як стверджує, що з огляду на значну ієрархічну позицію підозрюваних, це найбільше розслідування проти мафії зі Східної Європи, що за останні 10 років відбулося в країні, передає ONLINE.UA.

За словами представників поліції, викрита мережа злочинців хотіла встановити контроль над деякими ключовими сферами економіки Іспанії, робила все можливе, щоб поширити вплив на різні державні інституції, використовуючи лояльних юристів, чиновників, політиків, бізнесменів та навіть хакерів.

Розслідування стартувало ще 7 років тому, коли помітили, що російська мафія посилила свою діяльність в Іспанії, використовуючи країну для відмивання грошей, незаконно отриманих у країнах колишнього СРСР. Поліцейські виявили, що декілька кримінальних лідерів-вихідців з Росії часто приїздили до країни.

"Злочинні організації підозрюють у причетності до вбивств, вимагань, рейдерства, наркоторгівлі і торгівлі людьми. Вони розгорнули діяльність у низці країн Європи, а також у Південній Америці та США. Прибуток з цієї незаконної діяльності інвестувався у різний бізнес в Іспанії, здебільшого сферу розваг і послуг та нерухомість, через російських бізнесменів, що пов’язані зі "злодіями в законі" та російськими кримінальними кланами… Так само, величезні кошти використовувалися для корупції та інфільтрації у державні інституції", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що рослідування проводили спільно з Європолом. 14 грудня агенти здійснили 18 обшуків в Алікате, Мадриді, Тарагоні та Ібіці, та затримали 23 осіб, включно з кількома "босами" мережі. Окрім того, зазначається, що під час обшуків знайшли 300 000 євро готівкою, діаманти та віртуальні гаманці з криптовалютою, 16 елітних автомобілів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські хакери здійснили атаку на урядові структури США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?