В Іспанії вчителі-чоловіки в спідницях виступили проти цькування школярів за одяг
Категорія
Світ
Дата публікації

В Іспанії вчителі-чоловіки в спідницях виступили проти цькування школярів за одяг

В Іспанії вчителі-чоловіки в спідницях виступили проти цькування школярів за одяг
Джерело:  online.ua

Вчителі-чоловіки Іспанії почали ходити на роботу в спідницях. Вони виступають проти стереотипних гендерних норм в країні, через які школярів ображають і виключають з навчальних закладів за одяг.

Джерело: El Heraldo

Іспанські педагоги Мануель Ортега та Борха Веласкес вирішили на власному прикладі показати дітям, що одяг не має гендеру, після того, як в їхній школі одного з учнів зацькували за кофту в стилі з малюнками манги, яку діти назвали "жіночою". Вчителі пояснили школярам, що кожна людина має право одягатися так, як їй хочеться.

"Школа, яка виховує в дусі поваги, різноманітності, спільного навчання та терпимості. Одягайся як хочеш! Присоединяемся до ініціативи", - написав у Twitter Веласкес, який підтримав ідею ходити на роботу в спідниці.

Його колега пояснив, що готовий ходити в спідниці заради того, щоб його учні навчилися приймати різноманітність і сміливо могли висловлювати себе так, як хочеться. Він сподівається, що більше не почує від дітей гомофобних образ.

Ініціатива "Одяг не має гендеру" (# LaRopaNoTieneGénero) в Іспанії була запущена ще восени минулого року після того, як 15-річного учня Мікеля Гомеза виключили зі школи за спідницю і змусили звернутися до психолога нібито за пропаганду гендерної рівності. Вчителі-чоловіки і студенти-хлопці почали ходити на уроки в спідницях в знак солідарності з хлопчиком, виступаючи проти гендерних стереотипів і цькування дітей за одяг.

Першим Гомеза підтримав учитель математики Хосе Піньяс.

"20 років тому я зазнав переслідувань і образ за свою сексуальну орієнтацію в середній школі, де я зараз вчитель. Я хочу приєднатися до справи студента Мікеля", - написав він тоді в мережі.

Його ініціативу підтримали учні та вчителі з інших шкіл Іспанії. Вони майже півроку ходили на уроки в спідницях, щоб сформувати загальнонаціональний рух за толерантність. В результаті в деяких школах країни почали викладати курс з гендерної рівності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?