В Іспанії хотіли продати "Скіфське золото" з України. Серед контрабандистів — представник УПЦ МП
Категорія
Культура
Дата публікації

В Іспанії хотіли продати "Скіфське золото" з України. Серед контрабандистів — представник УПЦ МП

СБУ
Скіфське золото

Українські та іспанські правоохоронці затримали у Мадриді контрабандистів, які хотіли продати «Скіфське золото» з України на понад 60 млн євро.

Контрабандисти планували продати Скіфське золото

СБУ спільно з БЕБ та поліцією Королівства Іспанії затримала транснаціональне злочинне угруповання, яке нелегально вивезло з України вироби «Скіфського золота» для продажу в Євросоюзі.

У Мадриді затримали п’ятьох учасників банди, які намагались незаконно продати українські артефакти. Серед затриманих – представник УПЦ (МП) з України.

У затриманих вилучили 11 викрадених золотих предметів культурної спадщини України на суму понад 60 млн євро.

Серед вилучених предметів - дорогоцінні предмети VIII-IV століть до нашої ери, у тому числі золоті сережки, кулон, чокери та пектораль.

Їх нелегально вивезли з України до Євросоюзу у період 2014-2020 років.

Зловмисників затримали «на гарячому»

Фігуранти справи намагалися продати викрадені речі під виглядом їх придбання іноземними колекціонерами та подальшим перепродажем на чорному ринку.

Правоохоронці затримали зловмисників «на гарячому» під час перевезення українських артефактів.

Правоохоронці продовжують встановлювати місцезнаходження всіх українських артефактів «Скіфського золота», які були викрадені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?