В Італії спалахнув скандал через акцію проти расизму
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Італії спалахнув скандал через акцію проти расизму

В Італії спалахнув скандал через акцію проти расизму
Джерело:  BBC

В італійському футболі запустили акцію проти расизму, використавши для цього плакат із зображенням мавп. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

Серія постерів випущена Серією А. Зображення людиноподібних мавп супроводжено написом "Ні расизму".

На ініціаторів посипалася критика після оприлюднення зображень. Відреагували навіть в організації Fare, що веде боротьбу з дискримінацією.

"Важко зрозуміти, про що думала Серія А, хто порадив це зробити?" - питають активісти.

Акцію назвали начеб невдалим жартом та поглибленням проблеми, бо метафоричне поріняння людей з мавпами дегуманізує футболістів з африканським корінням.

Слід зазначити, що автором плакатів став Сімоне Фугазотто. Художник завжди використовує образи мавп у своїх роботах.

"Я вирішив використати мавп для розмови про расизм, оскільки вони - метафора людей […] Я хотів нагадати, що всі ми мавпи", - пояснив митець.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандал з нотками расизму спалахнув нещодавно також в українському футбол і. Почали його сболівальники київського "Динамо", що образили гравців "Шахтаря" з бразильським корінням. Своїх колег підтримав навіть зарковий форвард Неймар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?