В Італії влаштували розпродаж будинків по 30 гривень - цікаві подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії влаштували розпродаж будинків по 30 гривень - цікаві подробиці

В Італії влаштували розпродаж будинків по 30 гривень - цікаві подробиці
Джерело:  online.ua

Влада Італії зробила несподіваний сюрприз громадянам, який привернув увагу міжнародних ЗМІ. Там виставили на продаж цілі будинки за символічну плату - 1 євро (близько 30 гривень). Така акція введена в італійській комуні Чінкуефронді, яка знаходиться в регіоні Калабрія. Таким розпродажем нерухомості влада вирішила залучити в комуну нових людей і вирішити серйозну демографічну проблему. Цікаві подробиці розпродажі нерухомості в Італії і умови, на яких можна купити будинок за 1 євро, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN travel.

У муніципалітеті пояснили, що в комуні Чінкуефронді є проблема від'їзду молодого населення у великі міста. Щоб її подолати, влада вирішила пропонувати "безкоштовні" вдома на самих лояльних умовах. Йдеться про невелеликі будинки площею 40-50 квадратних метро, які розташовані в історичній частині комуни. Деякі з них навіть мають невеликий балкон з видом на море.

Єдина вимога, яка пред'являється покупцям, - це необхідність відремонтувати куплену будівлю протягом трьох років. Покупець при покупці будинку за 1 євро платить тільки один збір розміром в 250 євро. Але якщо буде порушено важливу вимогу і ремонт протягом трьох років не завершиться, власник будинку буде оштрафований на 20 тисяч євро.

Розпродаж будинків в Італії назвали "Операція краса" - вона спрямована на відновлення зруйнованих частин міста Чінкуефронді, яке оточено природною красою національного парку Аспромонте і видом на Іонічне і Тірренське узбережжя. Відзначається, що на машині до морських пляжів всього 15 хвилин їзди.

Відомо, що даний регіон вважається найбезпечнішим в Італії з точки зору поширення коронавірусної інфекції і тим самим може бути також привабливим для потенційних покупців "безкоштовних" будинків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що це не перша акція в Італії з розпродажу будинків. На початку 2020 року в італійській комуні Бізачча в регіоні Кампанія, в провінції Авелліно, почали розпродавати історичні будівлі всього за один євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?