В Італії втретє за кілька тижнів пошкодили Колізей
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії втретє за кілька тижнів пошкодили Колізей

В Італії втретє за кілька тижнів пошкодили Колізей
Джерело:  online.ua

В італійському Римі поліція затримала 17-річного німецького учня, який пошкодив Колізей.

Джерело: ANSA

Зазначається, що учень, якого супроводжував вчитель, був спійманий на тому, що вирізав щось на стіні на першому поверсі всесвітньо відомої пам’ятки.

Це вже третій подібний випадок за останні кілька тижнів.

Що відомо про пошкодження Колізею

В Італії турист ризикує отримати щонайменше 15 тисяч євро штрафу та ув'язнення на строк до п'яти років за паплюження Колізею.

Зазначається, що молодий чоловік, особа якого поки невідома, вирізав ключами своє ім'я та ім'я своєї дівчини (Ivan+Haley 23) на одній зі стін амфітеатру Флавіїв.

нцидент, який нібито відбувся 23 червня, зняли на відео випадкові перехожі, після чого воно потрапило в соцмережі і насторожило співробітників поліції.

Я вважаю дуже серйозним, негідним і ознакою великої некультурності те, що турист спотворив одне з найвідоміших місць у світі, спадщину історії, таке як Колізей, щоб вирізати ім'я своєї дівчини, – заявив міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано.

Він також висловив сподівання, що той, хто це вчинив, буде ідентифікований і покараний відповідно до закону.

Адміністрація археологічного парку Колізей подала скаргу на пошкодження амфітеатру Флавіїв 25 червня через два дні після того, як в інтернеті з'явилося відео, на якому зафіксовано пошкодження амфітеатру туристом.

Окрім цього епізоду, за перші пів року 2023 року було зареєстровано ще три скарги на пошкодження Колізею.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?