В Ізраїлі оцінили ефективність четвертої дози вакцини від COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі оцінили ефективність четвертої дози вакцини від COVID-19

В Ізраїлі оцінили ефективність четвертої дози вакцини від COVID-19
Джерело:  online.ua

МОЗ Ізраїлю вважає, що четверта доза вакцини підвищує стійкість до коронавірусу у два рази. А також втричі краще захищає від важкого перебігу хвороби людей старше за 60 років.

Джерело: Times of Israel

Четверта доза вакцини виявилась вдвічі ефективнішою

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю заявило, що четверта доза вакцини для людей віком від 60 років забезпечує потрійний захист від серйозного захворювання і подвійний захист від інфікування Омікроном.

У міністерстві повідомили, що ці цифри є результатом первинного аналізу експертів з різних провідних академічних і медичних установ і порівнюють четверту вакцину з тими, хто отримав три дози принаймні чотири місяці тому.

Дані засновані на даних 400 тис ізраїльтян, які отримали четверту вакцину, і 600 тис, які отримали три дози.

Минулого тижня попередні результати дослідження, проведеного медичним центром Шиба, показали, що, хоча четверта доза вакцини підвищила рівень антитіл у крові, вона, здається, не забезпечує захист від зараження варіантом Омікрон.

Повідомляється, що представники охорони здоров’я також розглядають можливість скасування правил Green Pass (сертифікат вакцинації), які протягом багатьох місяців дозволяли вхід у більшість громадських місць лише тим, хто був вакцинований або одужав від COVID-19 протягом попередніх шести місяців, або здав негативний тест у попередні 72 години. Термін дії обмежень закінчується протягом восьми днів.

Ця новина з’явилася на фоні того, що все більше і більше провідних експертів стверджують, що масові інфікування, викликані штамом Омікрон, в тому числі серед нещодавно вакцинованих, роблять правила Green Pass все більш застарілими.

За повідомленнями, група експертів у сфері охорони здоров'я вже порадила уряду Ізраїлю повністю скасувати Green Pass наприкінці місяця.

Стан пандемії в Україні та світі

В Україні продовжує погіршуватися ситуація з пандемією коронавірусу — згідно з останніми даними, станом на ранок 24 січня в нашій країні зафіксували 15 444 нові випадки COVID-19. Також вказано, що захворіли 2298 дітей та 264 медпрацівники.

Наразі відомо, що протягом минулої доби у світі виявили 2 225 296 нових випадки захворювання на коронавірус.

Найбільше нових випадків фіксують в Індії, Франції, США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?