В Ізраїлі скасували більшість карантиних обмежень
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі скасували більшість карантиних обмежень

В Ізраїлі скасували більшість карантиних обмежень
Джерело:  online.ua

Уряд Ізраїлю в умовах різкого зниження кількості випадків захворювання на COVID-19 прийняв рішення про скасування майже всіх карантиних обмежень.

Джерело:  Times of Israel

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Ізраїлі

Відповідно до рішення ізраїльского уряду, вже з 7 лютого в країні перестануть діяти майже всі карантині обмеження, а громадські заклади можна буде відвідувати без наявності свідоцтва про вакцинацію.

Це стосується відвідування кінотеатрів, басейнів, магазинів та ресторанів.

Також будуть скасовані обмеження на кількість відвідувачів ресторанів та магазинів, та вимога дотримуватись соціальної дистанції у громадських містах.

Однак при відвідуванні закритих приміщень будуть і надалі перевіряти наявність свідоцтва про вакцинацію.

Це стосується, навчальних закладів, нічних клубів, та закритих концертних майданчиків.

Однак добова кількість нових хворих у Ізраїлі залишається високою. Станом на четвер, 3 лютого, було виявлено 46 тис 429 нових хворих.

За минулу добу в Ізраїлі виявили 33 тис 374 нових хворих на COVID-19.

Наразі кількість хворих у країні складає 335 тис 374 людини. 1 тис 263 людини перебувають у важкому стані.

За весь час епідемії в Ізраїлі від ускладнень померли 9 тис 139 людей.

Між тим, представники Мінздраву країни занепокоєні розповсюдженням нової мутації штаму "Омікрон" BA.2, яка може бути заразнішою за попередні версії коронавірусу.

За словами очільника Мінздраву Ізраїля, професора Нахмана Еша, більшість громадян країни занепокоєна розповсюдженням мутації BA.2.

Нахман Еш (фото - FLASH90)

Ми знаходимося в дійсно тяжкому становищі. Лікарні дуже перевантажені, і це поєднання серйозних випадків та нестачі персоналу через хворобу. Продовжувати в поточній ситуації протягом тривалого часу буде дуже складно, і, звичайно, якщо цифри зростуть більше, ніж зараз - а ми значною мірою на межі, - визнає Нахман Еш.

Проте очільник ізраїльского Мінздраву визнав, що сподівання на те, що нові мутації штаму "Омікрон" не спричинять нової хвилі захворюванності на COVID-19 в країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?