В Ізраїлі сталася масштабна екологічна катастрофа
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі сталася масштабна екологічна катастрофа

В Ізраїлі сталася масштабна екологічна катастрофа
Джерело:  online.ua

В Ізраїлі відбулося стіхійне лихо, яке влада називає найбільшою екологічною катастрофою в історії країни. Десятки тонн мазуту викинуло на більшу частину середземноморського узбережжя Ізраїлю від Наари до Ашкелона після розливу нафти в море. Всі пляжі покриті чорною в'язкою смолою, на очистку яких підуть роки. Тисячі добровольців, до яких приєдналися і сотні військових, намагаються прибрати з пляжів мазут, через який масово гинуть тварини. На постраждалих ділянках пляжів знаходять мертвих черепах, риб і птахів, чиї останки пофарбовані в чорний колір. Влада Ізраїлю намагається встановити причину забруднення: за попередніми даними, мова йде про витік палива з корабля. Уряд Ізраїлю тимчасово закрив забруднені пляжі і закликав не купатися у морі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times of Israel.

Екологи припускають, що небезпечні нафтопродукти можуть потрапити в ґрунтові води, що обернеться колосальним збитком. Вони закликають владу негайно зайнятися очищенням прибережних вод і відновленням умов для червонокнижних морських тварин, які постраждали внаслідок розливу, хоча визнають, що на це піде не один рік.

Джерелом забруднення могло стати скидання палива з одного з кораблів під час недавнього шторму. На той момент судно перебувало на відстані близько 50 км від берега. Щоб встановити, з якого саме корабля міг статися витік, фахівці вивчають супутникові знімки і напрямок хвиль. Міністерка з охорони навколишнього середовища Гіла Гамліель заявила, що під підозрою знаходяться 9 кораблів, які перебували в той час в цьому районі. Влада Ізраїлю розглядає можливість судового позову для отримання компенсації, яка може обійтися винуватцям в мільйони доларів.

Важливо відзначити, що 18 лютого на південний берег Ізраїлю винесло 17-метрового мертвого фінвала. В його організмі було виявлено маслянисту чорну рідину. Ізраїльські власті підозрюють, що ця рідина пов'язана з витоком палива, що стала причиною екологічного лиха.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії виникла нова масштабна катастрофа- на узбережжі Качаткі зафіксований витік нафтопродуктів, які вбивають все навколо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?