В Ізраїлі уточнили ефективність вакцини Pfizer проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі уточнили ефективність вакцини Pfizer проти коронавірусу

В Ізраїлі уточнили ефективність вакцини Pfizer проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Ізраїль від початку виробництва дієвих вакцин проти коронавірусу COVID-19 став одним зі світових лідерів за обсягами та активністю масової імунізації. Місцеві медики тривалий час використовували препарат від компаній Pfizer / BioNTech та зуміли встановити його реальну “бойову” ефективність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times of Israel.

Фахівці підтвердили 94% дієвість вакцини у запобіганні появи симптомів інфекції, а також запобігання серйозному перебігу хвороби на 92%.

Дослідження проводила мережа Clalit, найбільша система медичних послуг в Ізраїлі. Згідно з оприлюдненими даними, учасниками дослідження стали 600 тисяч осіб, вони отримали дві необхідні дози препарату від Pfizer. Близько 170 тисячі людей з них старше 60 років, а вік 430 тисяч інших коливався між 16 та 59 роками.

Порівняння проводили з групою 600 тисяч повністю невакцинованих людей. Прищеплена група продемонструвала зниження симптоматичних випадків COVID-19 на згадані вище 94%.

Директор з питань інновацій Clalit Ран Балісер пояснив, препарат Pfizer відзначається зростанням ефективності через принаймні два тижні після введення другої дози.

Станом на попередній вікенд серед громадян Ізраїлю близько 2,5 мільйона отримали вже дві необхідні дози вакцини. Також інші 3,8 мільйона вже отримали першу з них. Офіційне населення країни становить понад 9 мільйонів.

Нагадаємо, Україна поки що станом на 15 лютого не отримала жодної партії вакцини проти коронавірусу COVID-19. Передбачалося, що це станеться вже близько середини місяця, однак обіцянки Міністерства охорони здоров’я з цього приводу не були виконані.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я, які завершили місію в Китаї, розкрили реальний масштаб першого спалаху коронавірусу в Ухані. Офіційний Пекін намагався приховати, що число заражених було майже в десять разів більше офіційних даних, і люди були інфікованими 13 різними штамами COVID-19.

У ВООЗ впевнені, що масштаб епідемії міг бути набагато більшим, ніж вважалося раніше, оскільки медики фіксували тільки людей, у яких коронавірусна хвороба протікала в складній формі, яких, як вони стверджують, в грудні 2019 року в Ухані було 174, а ковід в легкій формі тоді вже переносили понад тисяча осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?