В Єгипті поліцейський вбив двох ізраїльських туристів
Категорія
Світ
Дата публікації

В Єгипті поліцейський вбив двох ізраїльських туристів

Поліція Єгипту
Джерело:  AP News

Офіцер поліції в Єгипті відкрив вогонь по автобусу, в якому були ізраїльські туристи. За попередніми даними, є дві жертви.

В Єгипті поліцейський розстріляв автобус з ізраїльськими туристами

Єгипетський поліцейський відкрив вогонь по ізраїльських туристах в середземноморському місті Александрія, вбивши щонайменше двох ізраїльтян і одного єгиптянина.

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю підтвердили загибель двох громадян.

Телеканал Extra News, який має тісні зв'язки з єгипетськими службами безпеки, процитував неназваного співробітника служби безпеки, який повідомив, що ще одна людина була поранена в результаті нападу, який стався біля пам'ятника в Олександрії.

Повідомляється, що підозрюваний у нападі був затриманий.

Сили безпеки швидко оточили місце нападу. На кадрах, розміщених у соціальних мережах, видно дві фігури, що нерухомо лежали на землі біля туристичного об'єкта. Ще одній з них допомагала група чоловіків. Було чути, як одна жінка кричала і кликала швидку допомогу.

Напад стався під час боротьби Ізраїлю з палестинськими бойовиками після масштабного вторгнення з Гази.

Що відомо про атаку ХАМАС на Ізраїль

Вранці 7 жовтня ХАМАС здійснило масштабний напад на Ізраїль із району сектора Гази, використавши для цього кілька тисяч ракет.

Окрім того, бойовики прорвали кордон у кількох місцях.

Терористам ХАМАС вдалося захопити деяких громадян Ізраїлю в заручники. Ба більше, вони стверджують, що взяли під контроль одну з ізраїльських військових баз.

Що важливо розуміти, це наймасштабніше ескалація арабо-ізраїльського конфлікту протягом останніх 50 років.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про контртерористичну операцію "Залізні мечі" й розпочала обстріл інфраструктури сектора Гази. За даними ізраїльських ЗМІ, від дій ХАМАС на ранок неділі загинули щонайменше 300 людей, ще майже 1600 зазнали поранень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?