В Кабміні хочуть скоротити кількість міністрів: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні хочуть скоротити кількість міністрів: що відбувається

В Кабміні хочуть скоротити кількість міністрів: що відбувається
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну України Володимир Гройсман виступає за "оптимізацію" кількості міністерств у наступній каденції уряду та планує скоротити їх до дванадцяти, передає ONLINE.UA з посиланням на Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

"Максимум 12 урядовців - оптимізована кількість міністерств. Це покращить управління і кінцевий результат", - заявив глава уряду в ефірі одного з українських телеканалів. - "Буду пропонувати це на наступну каденцію", - додав Гройсман.

Варто зазначити, що наразі Кабінет міністрів налічує 25 членів, в т.ч. прем’єр-міністр та шість віце-прем’єрів.

Як відомо, відповідно до Конституції України, після обрання нового парламенту Кабінет міністрів складає свої повноваження.

Нещодавно, прем'єр-міністр, лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман заявив, що претендуватиме на посаду очільника нового Кабінету міністрів у разі проходження його партії до нового складу Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський розповів, що не знає діючих міністрів «дуже близько», оскільки вони не входять до його команди. При цьому глава держави впевнений, що в уряді Володимира Гройсмана теж є професіонали.

Як повідомляв ONLINE.UA, представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус розповів, що  новий уряд розпочне свою роботу  після парламентських виборів, коли його буде сформовано новим складом депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?