В Кабміні повідомили чудову новину для водіїв
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні повідомили чудову новину для водіїв

В Кабміні повідомили чудову новину для водіїв
Джерело:  online.ua

Український уряд прийняв постанову про впровадження електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та підтримав проєкт закону про спрощення процесу присвоєння та видачі номерних знаків, повідомляє ONLINE.UA.

За словами представників Кабміну, це один з етапів створення "держави в смартфоні": запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв. Невдовзі в рамках проекту "Дія" у тестовому режимі запрацює мобільний додаток із генерування електронних прав та техпаспорта.

На практиці це означає, що абсолютно всі водії зможуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і техпаспорти.

 "Такі електронні документи матимуть рівнозначну юридичну силу та так само ідентифікуватимуть громадянина. Таким чином поліція буде притягувати до відповідальності не за відсутність при собі прав або техпаспорту, а за відсутність законних підстав для керування авто.Ще одним нововведенням очікується впровадження віртуальних номерних знаків. Проєкт закону, який передбачає зміну процесу реєстрації транспортних засобів – максимальне спрощення процесу присвоєння та видачі номерних знаків, підтримав уряд та згодом його розгляне Верховна Рада", - каже Арсен Аваков.

За словами очільника Кабміну Олексія Гончарука, уряд вже ухвалив законопроєкт, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника.

"Як це працює зараз. При реєстрації транспортних засобів громадянин міг обрати номерний знак винятково з переліку тих, які були в сервісному центрі. Вигравали від цього корупціонери, які "допомагали" обрати "гарний" номер, а також великі монополісти – виробники номерів. З ухваленням проекту це зміниться", - пояснив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр Олексій Гончарук  оголосив 2020 рік епохою тотальної цифровізації. Саме за підсумками наступного року України повинна перетворитися на цифрову державу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?