В Кабміні заявили про можливу співпрацю з Ілоном Маском
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні заявили про можливу співпрацю з Ілоном Маском

В Кабміні заявили про можливу співпрацю з Ілоном Маском
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ повідомило, що підтримує ідею просування українського літію серед виробників електрокарів. За словами заступника очільника МЗС Дмитра Сеніка, у разі просування ідеї щодо використання українського літію для виробництва батарей нею можна зацікавити багатьох виробників електромобілі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Журналісти поцікавилися в українського дипломата, наскільки серйозно можна сприймати ідею зацікавити Ілона Маска українським літієм.

"Абсолютно серйозно! В Україні справді є поклади літію, і я вважаю, що ним можна зацікавити не тільки Ілона Маска – адже не тільки він виробляє електромобілі з використанням літію для акумуляторів. Я думаю, що цим треба займатися", – наголосив Дмитро Сенік.

Як стверджує представник МЗС, що основною статтею нашого товарного експорту до Сполучених Штатів наразі є металургія, оскільки вона становить близько двох третин від усього обсягу, далі йде агросектор – майже 12%.

"Якщо казати про послуги, то Україна їх продає до США навіть більше, ніж товарів. І обсяги експорту послуг зростають. Ми сподіваємось, що одночасно з виходом України на нові ринки буде поступово змінюватися і структура нашого експорту в США, зокрема, буде розширюватися асортимент товарів з доданою вартістю", — озвучив свій прогноз український дипломат.

Варто нагадати про те, що нещодавно заступник очільника Офісу Президента Ігор Жовква неочікувано для всіх заявив, що засновнику космічної компанії SpaceX, американському винахіднику й бізнесмену Ілону Маску могла б бути цікава наша країна, зокрема, зважаючи на поклади літію.

"А чому ні? Ми з вами, до речі, можемо багато говорити про те, чому Ілону Маску могла б бути цікава Україна. Я назву тільки одну тему — літій. Далі не треба продовжувати? У нас є поклади літію, у нас є можливості, як цей літій виробляти й постачати. Батареї з чого виробляються?" — заявив нещодавно представник команди Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск оголосив конкурс й пообіцяв 100 млн доларів переможцю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?