В Кабміні заявили про завершення епохи рейдерства в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні заявили про завершення епохи рейдерства в Україні

В Кабміні заявили про завершення епохи рейдерства в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства юстиції Денис Малюська стверджує, що в Україні завершилася епоха рейдерства, проте залишилося "кілька системних дірок". За словами урядовця, їх закрити поки просто не вдалося - на це потрібен час.

Джерело:"УП"

Малюська запевняє, що епоха рейдерства в Україні закінчилася

Міністр звернув увагу на те, що проблеми завжди будуть виникати, оскільки постійно росте кваліфікація юристів, які займаються рейдерством. Однак, як стверджує політик, його команда активно продовжує боротися з цими викликами.

"Ми встановлюємо нові бар'єри – вони знаходять нові способи їх обійти. Проблема в рівні, і рівень зараз не йде в порівняння з тим, що було навіть 2 роки тому", - пояснив урядовець.

За його словами, наразі залишилося "декілька системних дірок, де рейдерство трапляється, які ми швидко закрити не можемо з об’єктивних міркувань". Насамперед йдеться про реєстрацію бізнесу в офшорних юрисдикціях, а також кібератаки.

Міністр прокоментував ситуацію з офшорами, наголосивши, що його відомство не має можливості контролювати процес рейдерства у цьому випадку, оскільки документи готують в іноземних юрисдикціях.

"Інший шматок – це злами, хакерські атаки. У нас була велика пауза, коли ми ввели подвійну ідентифікацію (реєстраторів і нотаріусів – ред). Тоді ті, хто займався зламами, не міг зрозуміти, як зламати систему", - наголосив Денис Малюська.

За його словами, влітку один такий великий злам стався, десятки незаконних реєстраційних дій були внесені в систему саме через хакерів. Урядовець звернув увагу на те, що його команда робить все можливе, щоб протидіяти хакерським атакам, але повністю від них захиститися просто неможливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?