В Кремлі проговорилися, про що зараз непублічно домовляються з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

В Кремлі проговорилися, про що зараз непублічно домовляються з Україною

В Кремлі проговорилися, про що зараз непублічно домовляються з Україною
Джерело:  online.ua

Заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко повідомив, що Росія і Україна обговорюють можливість нового обміну ув'язненими і полоненими, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Робота йде. Непублічно, але робота йде. Ми розраховуємо, що вона принесе якісь результати", - сказав він.

Чиновник додав, що Тристороння контактна група в Мінську веде обговорення обміну затриманими на Донбасі.

"Те, що сталося у нас з Україною, стосувалося, як ви знаєте, українських громадян на території Росії і російських на території України. Те, що обговорюється в контактній групі, і що можливо отримає розвиток, це обмін затриманими між Україною та самопроголошеними республіками Донбасу. Це два трохи різні процеси, але і по тому, і по іншому треку робота йде", - зазначив чиновник.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, коли може відбутися новий обмін ув'язненими між Росією і Україною, він відзначив, що "дат ніяких немає, але робота йде". За його словами, наразі на порядку денному знаходяться інші питання, в першу чергу Нормандського саміту.

Як відомо, 7 вересня в Україну в рамках обміну повернулися 35 осіб, серед яких – 24 полонені моряки та політв’язні Сенцов, Кольченко, Балух, Сущенко, Карпюк, Клих, Гриб, Євген та Артур Панови, Бекіров та Сизонович.  Україна у свою чергу також видала Росії 35 осіб. 7 вересня уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова сказала, що Росія утримує на своїй території та в анексованому Криму 110 громадян України. Трохи згодом в СБУ повідомили, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей бойовики незаконно утримують 227 українців.

Як повідомляв ONLINE.UA,  владу Австралії розізлило те, що фігуранта справи про катастрофу МН17 Володимира Цемаха було видано РФ в рамках обміну утримуваними особами за формулою "35 на 35".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?