В Кремлі різко відповіли на гучні звинувачення США
Категорія
Політика
Дата публікації

В Кремлі різко відповіли на гучні звинувачення США

В Кремлі різко відповіли на гучні звинувачення США
Джерело:  online.ua

МЗС РФ відкинуло твердження Вашингтона про те, що Росія переконала венесуельського президента Ніколаса Мадуро не втікати з країни перед лицем вуличних протестів, назвавши цю заяву частиною інформаційної війни, передає ONLINE.UA із посиланням на Reuters.

Як відомо, раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що на тлі масових протестів у Венесуелі Мадуро був готовий тікати на Кубу, але Росія переконала його залишитися.

Марія Захарова, прес-секретарка російського МЗС, сказала, що коментарі Помпео є частиною "інформаційної війни". Москва раніше звинувачувала Сполучені Штати в спробі здійснити переворот в Венесуелі, яка є близьким російським союзником, а також намаганнях деморалізувати армію, нібито поширюючи фейкові новини.

Нагадаємо, що в січні 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін внаслідок президентських виборів, які бойкотувала опозиція та не визнали багато держав.

США, Канада, Австралія, більшість країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав визнали Гуайдо легітимним президентом Венесуели. 30 квітня ситуація в Венесуелі загострилася: Гуайдо оголосив кінець режиму Мадуро, його підтримали США, поліція застосувала сльозогінний газ і військову техніку проти маніфестантів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Путін шокований новиною про те, що військові Венесуели перейшли на бік самопроголошеного президента Хуана Гуайдо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?