В Кремлі розповіли, чого очікують від нормандської зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Кремлі розповіли, чого очікують від нормандської зустрічі

В Кремлі розповіли, чого очікують від нормандської зустрічі
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що не потрібно завищувати очікування від наступного (9 грудня) саміту лідерів "нормандської четвірки", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

 Він також додав, що закон про особливий статус Донбасу є частиною Мінська-2, а рух в сторону іншого документа спричинить труднощі при врегулюванні ситуації в Україні.

"Закон про особливий статус - це складова частина мінських домовленостей. Рішення, скажімо так, дрейфувати в бік якогось іншого документа пов'язане з дуже великими труднощами, наслідки яких для процесу врегулювання зараз навряд чи хтось візьметься передбачити", - сказав Пєсков.

 Окрім того, речник Кремля закликав не завищувати очікування від майбутнього 9 грудня в Парижі саміту лідерів "нормандської четвірки".

"Разом з тим є всі підстави сподіватися на те, що відбудеться субстантивна розмова", - підсумував Пєсков.

 Як відомо, декілька днів тому Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, під час якого обговорили майбутній саміт у нормандському форматі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник МЗС України  Вадим Пристайко повідомив,  що всі сторони переговорів у "нормандському форматі" вже схвалили короткий підсумковий офіційний документ — комюніке.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?