В Кремлі звинуватили США і НАТО в підштовхуванні Києва до провокацій
Категорія
Політика
Дата публікації

В Кремлі звинуватили США і НАТО в підштовхуванні Києва до провокацій

В Кремлі звинуватили США і НАТО в підштовхуванні Києва до провокацій
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило НАТО і представника США при Альянсі в підштовхуванні Києва до провокацій через посилення чорноморського флангу. Про це йдеться у офіційному коментарі МЗС РФ, присвяченому 70-річчю створення Альянсу, передає ONLINE.UA.

Як відомо, раніше у Вашингтоні постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО у Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії, який буде гарантувати безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку і в Азовському морі.

В російському відомстві запевняють, що такими заявами Київ свідомо "підштовхують до провокацій".

"Після мілітаризації північного сходу Європи, раніше спокійного з військової точки зору, в НАТО вирішили наростити військову присутність і на чорноморському фланзі. Посилюються всі компоненти: повітряний, наземний і морський. Американський постійний представник при НАТО заявляє, що це робиться "для гарантованого проходження українських судів", тобто підштовхує Київ до нових провокацій", - заявили в російському міністерстві.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу у Конгресі США в середу назвав все більш агресивну Росію одним із головних викликів Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речник Кремля Дмитро Пєсков зізнався, що в Москві негативно поставилися до заяви представника США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон про плани направити кораблі для забезпечення проходу українських суден через Керченську протоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?