В Легіоні Свобода Росії запропонували Пригожину провести обмін полоненими
Категорія
Політика
Дата публікації

В Легіоні Свобода Росії запропонували Пригожину провести обмін полоненими

В Легіоні Свобода Росії запропонували Пригожину провести обмін полоненими
Джерело:  online.ua

Представники повстанського збройного руху Легіон "Свобода Росії" звернулись до ватажка терористичної ПВК "Вагнера" із пропозицією провести обмін полоненими.

Джерело: Telegram Легіону "Свобода Росії"

У Легіоні запропонували Пригожину провести обмін полоненими

Зокрема, представники Легіону звинуватили губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова у боягузстві і відмові співпрацювати у питанні обміну полоненими.

Ми звертаємося до вас, так як вся провладна еліта в особі кавалера ордена Мужності Гладкова, боягузливо відсиділася, залишивши своїх людей в полоні, поки їх же війська накривали артилерією мирні міста, - зазначив у зверненні боєць Легіону із позивним "Цезар".

Так, представники Легіону запропонували Пригожину обміняти кількох російських військових на командира 72 бригади ЗС РФ підполковника Романа Вінівітіна, якого за їньою інформацією, взяли в полон найманці ПВК "Вагнера".

"Цезар" зазначив, що в полоні партизанів знаходяться десятки російських солдатів і прикордонників, і закликав Пригожина піти на угоду, оскільки "росіяни" не повинні проливати кров "росіян".

Обмін ми пропонуємо без якихось додаткових умов. Для того, щоб це було гарантією, що "росіяни" не будуть проливати кров "росіян, - зазначив представник Легіону.

Пізніше Пригожин заявив, що вони не брали в полон Вінівітіна, а затримали його та передали російським правоохоронцям. Також він заявив, що окупанти не хочуть обмінювати росіян на росіян.

Реакція представників Російського добровольчого корпусу  

Представники РДК заявили, що передали усіх полонених російських військових українській стороні для проведення обміну на загальних умовах.

Якщо представник ЛСР із позивним "Цезар" володіє власними полоненими, він, безумовно, має право вести переговори про їхній обмін", - зазначили в РДК.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?