В Литві пояснили, які країни грають на руку Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

В Литві пояснили, які країни грають на руку Путіну

В Литві пояснили, які країни грають на руку Путіну
Джерело:  online.ua

Новий очільник Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ладсбергіс публічно заявив про те, що виступає проти перезавантаження відносин з командою президента РФ Володимира Путіна. За його словами, наразі немає потреби планувати яку-небудь зміну політики щодо офіційної Москви. Про свою позицію він повідомив в інтерв’ю національній литовській агенції ELTA, інформує ONLINE.UA.

"Відносини з Росією зараз знаходяться в руках російського режиму. Це не литовське питання. Моя принципова позиція - це держава, яка тероризує своїх сусідів, окуповуючи території, порушуючи суверенітет, втручаючись у вибори, поширюючи фальшиві новини і роблячи це військовим шляхом ... Я не думаю, що ця держава хоче хороших відносин з ким би то не було. На мій погляд, тут немає необхідності планувати будь-які політичні зміни", — підкреслив литовський дипломат.

Габріелюс Ладсбергіс не втрачає надію, що одного дня Володимир Путін нарешті вирішить, що хоче бути справжнім міжнародним гравцем, і тоді відносини інших країн, в тому числі Литви, з РФ почнуть стрімко змінюватися. Проте наразі, як стверджує глава МЗС, є великою наївністю плекати надію на перезавантаження відносин з Кремлем.

"Є все більше і більше міжнародних акторів, які кажуть, що давайте спробуємо перезавантажитися. Я маю на увазі після Криму і України. Кожен новий такий наратив грає на руку Росії. Це узаконює її дії, узаконює, як сама Росія це називає, її сферу інтересів. Мені здається, що не потрібно піддаватися цій ілюзії і наївності", — заявив литовський дипломат.

Варто також звернути увагу на те, що раніше новий очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявляв, що хотів би "більш сильної" політики, спрямованої на оживлення формату "Східного партнерства".

"Ми можемо мати більш сильну політику, наприклад, спрямовану на процес демократизації в Білорусі, на пожвавлення "Східного партнерства" ЄС", — сказав він в інтерв’ю BNS.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олексій Арестович повідомив українцям, що наразі команда Зеленського  не розглядає можливість розмістити на Донбасі миротворців ООН. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?