В мережу злили особисті дані користувачів Clubhouse
Категорія
Технології
Дата публікації

В мережу злили особисті дані користувачів Clubhouse

В мережу злили особисті дані користувачів Clubhouse
Джерело:  online.ua

Кіберзлочинці злили в мережу особисті дані 1,3 мільйона користувачів популярної соціальної мережі Clubhouse.

Джерело:  Cybernews

Які дані злили хакери

Варто звернути увагу на те,що серед викладених особистих даних користувачів зазначаються їхні імена та прізвища, посилання на фотографії, а також інформація про акаунти користувачів в інших соціальних мережах (Instagram, Twitter).

Окрім того, у мережу також злили інформацію про реєстрацію, підписки та запрошення до Clubhouse.

За словами фахівців, зловмисники можуть використовувати ці дані для легшого доступу до банківських рахунків користувачів.

Що важливо розуміти, витік інформації Clubhouse відбувся через кілька днів після того, як дані з понад мільярда профілів Facebook та LinkedIn були злиті у мережу.

"Експерти рекомендують усім користувачам Clubhouse скористатися програмою перевірки витоку персональних даних, замінити пароль свого облікового запису та ввімкнути двофакторну аутентифікацію для всіх облікових записів в Інтернеті", - йдеться в матеріалі видання.

Як на цю новину відреагували представники Clubhouse

Керівництво соціальної мережі стверджує, що не стикалося з порушеннями своїх систем, а також звернуло увагу на те, що вищезгадані дані вже є загальнодоступними і що до них можна отримати доступ через API.

За словами фахівців, це може викликати деякі запитання про позицію компанії щодо конфіденційності.

Іноземні журналісти вже надісллаи кілька додаткових питань щодо політики API й оновлять інформацію, коли вона з'явиться.

Читайте також:

  • До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

  • Один із відділ всесвітньо відомої компанії Facebook запустив тестування свого нового додатку Hotline. Експерти звертають увагу на те, що цей сервіс можна вважати гібридом Instagram Live і Clubhouse.

  • Адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?