В Міненерго озвучили крайні заходи у підготовці до опалювального сезону
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Міненерго озвучили крайні заходи у підготовці до опалювального сезону

В Міненерго озвучили крайні заходи у підготовці до опалювального сезону
Джерело:  online.ua

У Міністерстві енергетики заявили, що український уряд нарощуватиме власний видобуток вугілля для підготовки до опалювального сезону, однак у разі потреби буде налаштовано імпорт ресурсів з різних джерел.

Джерело: Укрінформ

За словами міністра Германа Галущенка, про імпорт йдеться виключно як про крайній захід.

“Ми бачимо ті запаси, які є. Бачимо, як треба наростити. Максимально - за рахунок власного видобування. Все, що не зможемо дотягнути власним видобуванням, будемо імпортувати”, - уточнив посадовець.

Згідно з його поясненням, обсяги потенційного вугільного імпорту повністю залежать від балансу власного видобування в Україні. Придбання паливних ресурсів можливо у Польщі, Казахстану й навіть Південно-Африканської Республіки.

Наразі у Міненерго пріоритетом назвали накопичення запасів на складах теплоелектростанцій завдяки власним джерелам. Під обговоренням обсяги нового графіка накопичення ресурсів.

Статистика НЕК “Укренерго” вказує на поставки 51,2 тисячі тонн вугілля на ТЕС упродовж останніх 10 днів. Витрати підприємств водночас сягнули 65,4 тисячі тонн.

Ситуація з вугіллям в Україні

Станом на кінець липня склади ТЕС заповнені 954 тисячами тонн ресурсів - це на 25,6% менше у порівнянні з 1 липня, коли було зібрано до 1,28 мільйона тонн. Водночас наявний обсяг менший на 21% за плани Міненерго, вказані у спеціальному графіку.

Обсяги антрацитового вугілля на складах ТЕС з 1 липня збільшилися на 2,5% до сьогоденних 245 тисяч тонн. Газове вугілля демонструє тенденцію до скорочення запасів до 709 тисяч тонн - на 32,1%.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступав із попередженням про те, що Україна потребує принаймні 2 мільйони тонн вугілля для повноцінного проходження опалювального сезону з 2021 до 2022 років. Щодо запасів газу, то уряду необхідно зберегти до зими-осени близько 17 мільярдів кубометрів палива.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?