Вітренко прогнозує масштабні збитки "Нафтогазу"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вітренко прогнозує масштабні збитки "Нафтогазу"

Вітренко прогнозує масштабні збитки "Нафтогазу"
Джерело:  online.ua

27 липня очільник правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко звернув увагу на те, що коректність фінансових результатів НАК, які відображені у звітності за 1 квартал 2021 року, викликає сумніви - за його словами, йдеться про ймовірні збитки до 105 млрд грн.

Джерело: прес-служба  "Нафтогазу"

Вітренко заявив, що "Нафтогазу" загрожують шалені збитки

"Зараз триває дискусія щодо відображення у звітності за півріччя двох проблем, які були і в першому кварталі. Якщо б у повному обсязі вони були відображені у звітності за перший квартал, то замість прибутку був би показаний збиток для держави, як власника НАКу, до 105 млрд грн", - наголосив очільник "Нафтогазу".

Як стверджує Юрій Вітренко, насамперед йдеться про відображення фінансового стану підприємств теплокомуненерго, який вже на момент формування звітності за 1 квартал не давав твердих підстав розраховувати на погашення ними заборгованості за спожитий газ.

"По-друге, це заборгованість НАКу перед Укрнафтою за відібраний газ. На момент складання звітності за перший квартал 2021 року могло бути зрозуміло, що Укрнафта вимагатиме його повернути, і є підстави оцінювати відповідні зобов’язання НАКу за поточною ринковою ціною", - підкреслив чиновник.

За словами Юрія Вітренка, звітність компанії за перший квартал поточного року, яка була сформована за попереднього менеджменту Нафтогазу, не надто уважно та відповідально перевірили аудитори.

"Треба використовувати звітність, перевірену аудитом. Інакше реальні збитки можуть перетворюватися в "намальований прибуток" через бажання менеджменту розповісти про прибуток і показати нібито хороший результат, щоб отримати якомога швидше бонус, а відображення збитків перенести на потім", - каже глава "Нафтогазу".

Як стверджує Юрій Вітренко, прорахунки у програмі видобутку газу, які допустив менеджмент НАК протягом минулих років, спровокували шалені втрати країни у майбутньому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?