В Міноборони Естонії розкритикували активне обговорення контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Міноборони Естонії розкритикували активне обговорення контрнаступу ЗСУ

В Міноборони Естонії розкритикували активне обговорення контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами глави Міноборони Естонії Ханно Певкура, активне обговорення у медіапросторі повільних темпів контрнаступу ЗСУ не допоможе його прискоренню.

Джерело: "РБК-Україна"

Чому не варто критикувати контрнаступ ЗСУ  

Певкур закликав не створювати додатковий тиск на українських військових, оскільки вони знають, що робити під час власного контрнаступу.

Ви також знаєте, що ви хотіли б просуватися вперед швидше. Однак це не допомагає на полі бою, оскільки на полі бою потрібно приймати рішення щодо ситуації. Я розумію, чому виникають труднощі, чому виникають виклики, але відкрите обговорення цього в медіа не допомагає, - зазначив глава Міноборони Естонії.

Глава відомства сказав, що потрібно дати Україні більше зброї, аби українські воїни змогли ефективно виконувати свою роботу.

Чи може Україна перемогти у цьому році 

При цьому Певкур висловив надію на перемогу України у війні вже в цьому році.

Загалом, допомога збільшується. Але, як було сказано під час саміту, ми можемо порівняти західну відповідь з диктатором, який біжить 100 метрів або марафон. Диктатор почне бігти 100 метрів, а ми біжимо марафон, і ви знаєте, що марафон – це довгий процес, - підкреслив Певкур.

При цьому глава Міноборони Естонії зазначив, що результати контрнаступу ЗСУ не вплинули б н висновки саміту НАТО у Вільнюсі.

 Вони б не були іншими. Я не бачу причин для цього. Якщо ви маєте на 10 км – більше, або на 50 км більше на одній чи іншій позиції, це не змінює загальної ситуації, коли все ще 100 000 км² окуповано, - підкреслив Певкур.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?