В Міноборони назвали причину повільного наступу ЗСУ на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони назвали причину повільного наступу ЗСУ на півдні України

В Міноборони назвали причину повільного наступу ЗСУ на півдні України
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, пришвидши розмінування територій на півдні України неможливо через низку технічних моментів. Це значно уповільнює проведення контрнаступу ЗСУ.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію на півдні України 

Маляр зазначила, що російські військові злочинці прекрасно розуміли, що рано чи пізно українські військові перейдуть у контрнаступ і готували та укріплювали власну оборону.

Заступниця глави Міноборони визнала, що наразі в армії РФ зберігається перевага за кількістю особового складу та військової техніки.

РФ готувалася до такої війни 30 років, ресурсів у них багато, вони можуть собі це дозволити. Треба розуміти, що наші війська прориваються через заміновані ділянки та потужний опір противника, це сповільнює, - підкреслює Маляр.

Вона додала, що зараз українські воїни зменшують оборонний потенціал загарбників.

Україна не матиме більше людей, ніж РФ, розмінувати швидше неможливо, є технічні особливості та правила, - наголосила заступниця глави Міноборони.

Яку тактику українські військові використовують в районі Бахмуту 

За словами речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, українські військові намагаються з мінімальними втратами просуватись в районі Бахмуту на Донеччині і використовують для цього спеціальну тактику.

Ми діємо дуже обачно, використовуючи маневр, охоплення ворога. Використовуємо весь спектр тактичного новаторства, щоб поступово з найменшими втратами просуватися, витісняти ворога, - пояснив Череватий.

Зокрема, ЗСУ здійснюють вогневий контроль і роблять все, щоб "покращити своє тактичне положення і погіршувати положення ворога, завдаючи йому максимальних втрат".

Там щодня маємо рух, який обліковується сотнями метрів. Якщо говорити про тижні - кілометрами. Можливо, ще не десятки кілометрів, але ми діємо дуже обачно, враховуючи, що у нас по суті паритет з ворогом. Немає великої переваги над ним, - додав Череватий.

При цьому речник ОК "Схід" також зазначив, що дислокація 100 тис військових армії РФ в районі Куп'янська не нова проблема.

Ця проблема не нова, не сьогоднішня, і Сили оборони вже багато місяців підряд не дають їм жодного прогресу і потужно наносять по них удари. Тобто це не вчора з’явилися 100 тис. Плюс мінус цифра вже давно, трішки більше, трішки менше може бути. Так, воно велике. Так, треба враховувати його розміри. Але ця цифра не є показником загрози чи причини страху, а навпаки – показник гордості за Сили оборони України, - пояснив Череватий.

Череватий зазначив, що вказане угруповання попри свою чисельність, не є якісно підготовлене і вмотивоване.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на куп'янському напрямку росіяни наступають з суботи. На її думку, це відбувається у відповідь на український наступ на бахмутському напрямку.

Маляр пояснила, що окупанти починають наступ на інших напрямках для того, щоб ЗСУ переключали свої сили на захист цих напрямків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?