В Міноборони РФ заявили про візит Шойгу на окуповані території України
Категорія
Політика
Дата публікації

В Міноборони РФ заявили про візит Шойгу на окуповані території України

В Міноборони РФ заявили про візит Шойгу на окуповані території України
Джерело:  online.ua

За твердженнями Міноборони РФ, керівник військового відомства країни-агресорки Сергій Шойгу на гелікоптері нібито проінспектував позиції російських військ на окупованих територіях України.

Джерело: прес-служба Міноборони РФ

Чи справді Шойгу здійснив візит на окуповану армією РФ частину України 

Зокрема, в Міноборони РФ оприлюднили відеозапис, на якому Шойгу сидить у військовому гелікоптері та нібито інспектує позиції російських військових в Україні, тоді як кадри демонструють порожні ділянки землі.

Глава російського військового відомства облетів райони дислокації військ та перевірив передові позиції російських підрозділів у зоні проведення спеціальної військової операції, - заявили в Міноборони країни-агресорки.

Російське військове відомство також заявило, нібито Шойгу спілкувався з військовими РФ на передовій та у командному пункті, де заслухав доповіді командувачів "про поточну обстановку та дії російських військ на операційних напрямках".

У Міноборони РФ додали, що особливу увагу під час заслуховування командуючих Шойгу звернув "на організацію всебічного забезпечення військ, умов розміщення особового складу у польових умовах, а також роботу медичних та тилових підрозділів".

Між тим радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що навесні українські військові намагались ліквідувати керівника Генштабу окупаційної армії РФ Валерія Герасимова під час візиту того до захопленого Ізюму на Харківщині.

Давай відкрию страшну таємницю. Герасимов був в Ізюмі, і ми били по Герасимову. Було таке, - зазначив Арестович в ефірі програми "Фейгін Live".

За його словами, сталося цього у другій половині квітня або у травні.

Ми "накрили" штаб, в якому він був, рознесли його до чортової матері весь, у нуль. Там загинуло і без Герасимова достатня кількість старших офіцерів, охорони і так далі. Але він встиг від'їхати трохи раніше. Не встигли, - розповів радник керівника ОП.

Арестович зазначив, що війна в Україні стрімко перетворюється на затяжний конфлікт і не завершиться принаймні у найближчі півроку.

Затяжний конфлікт не любить ніхто і він небезпечний для всіх. Ще Сунь-цзи сказав, що війна любить швидкість і не любить затягування. Це півтора-два роки або більше року. Так, більше року буде через два місяці. Ми розуміємо, що через 2 місяці війна не закінчиться. А ще я сильно підозрюю, що вона ще пів року не закінчиться після цих двох місяців, - зазначив представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?