В Міноборони розкрили плани армії РФ після втечі з Херсону
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони розкрили плани армії РФ після втечі з Херсону

В Міноборони розкрили плани армії РФ після втечі з Херсону
Джерело:  online.ua

За словами заступниці голови Міноборони України Ганни Маляр, після ганебної втечі з правого берега Херсонської області окупаційна армія РФ планує зосередитись на повному захопленні Донецької області. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти не полишають спроб захопити Донбас 

Після того, як звільнили Херсон, а це досить деморалізуючий факт для них, вони шукають місце застосування сили, щоб були хоча б тактичні новини для них, щоб підняти бойовий дух. Вони концентрують свої зусилля на сході, а найгарячіша точка - це Донецька область, - зазначила Маляр.

Заступниця міністра оборони підкреслила, що наразі російським окупантам важко пересуватись і тим більше рухатись вперед через погіршення погодних умов. У той же час протягом доби кремлівські загарбники здійснюють не менше 400 обстрілів.

Російська армія не залишає своєї мети вийти на кордони Донецької області, але ЗСУ дуже потужно відбивають усі атаки. Ціна того, що ворог не просувається, надто висока, - зазначила Маляр.

Зокрема, окупанти відкрили вогонь по українським правоохоронцям, які евакуювали мирних жителів Бахмута.

Батька та доньку правоохоронці забрали з вулиці, по якій проходить лінія фронту. Чоловік мав поранення та потребував медичної допомоги. Відстань до евакуаційного авто долали бігом, бо над головою з’явилися російські БПЛА та розпочався обстріл житлового сектору, - повідомили правоохоронці.

За інформацією поліцейських, останніми днями ворог безперервно атакує Бахмут. Завдяки швидким та злагодженим діям поліцейських і волонтерів батько, донька, інші мешканці небезпечного району та навіть пес були врятовані. Всіх доставили до Покровської громади, а далі - евакуаційним потягом у більш безпечні регіони.

Інспектор з комунікації Бахмутського райвідділу поліції Павло Дяченко розповів, що родина жила в приватному секторі безпосередньо біля лінії бойових дій. Евакуація відбулася успішно, ніхто не постраждав. В області залишається 500 538 осіб, проте повністю безпечних місць зараз на Донеччині немає.

Між тим військовий експерт Олег Жданов прогнозує, що за тиждень, або трохи пізніше ЗСУ поновлять масштабний контрнаступ.

Росія теж проводить перегрупування. А далі, я думаю, ми будемо спостерігати активізацію бойових дій. У всякому разі з нашого боку. Адже прогавити такий шанс... Чим більше Росія просить переговорів, а зараз просто виття стоїть з Кремля ... чим більше просить – тим більше треба атакувати, - зазначив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?