В Міноборони розповіли, коли почнуть призивати офіцерів запасу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони розповіли, коли почнуть призивати офіцерів запасу

В Міноборони розповіли, коли почнуть призивати офіцерів запасу
Джерело:  BBC

У Міністерстві оборони України розповіли, що призов офіцерів запасу до української армії розпочнеться вже найближчими тижнями.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС Україна.

"Зараз наказ перебуває у Міністерстві юстиції на державній реєстрації. Орієнтовно до кінця тижня він має бути зареєстрований. Далі буде процедура надання відповідних розпоряджень до військкоматів - це також займе один-два дні", - розповів представник управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович.

"Тобто за тиждень-два розпочнеться призов офіцерів запасу", - додав він.

Читайте також: У Міноборони планують призивати на службу жінок-офіцерів нарівні з чоловіками

На питання про те, скільки офіцерів набиратимуть, Венскович відзначив: "Кількість невелика, про тисячі мова не йде".

Призиватимуть офіцерів за військовими спеціальностями, щодо яких у армії існує некомплект. Венскович також додав, що нестача молодших офіцерів у ЗСУ не є критичною.

"Не можна говорити про якийсь великий некомплект. Життя не стоїть на місці - у когось закінчується контракт і він звільняється, хтось переходить на вищі посади. Тобто, йде переміщення по кар'єрним щаблям і відповідно звільняються посади первинних офіцерів", - пояснив прес-офіцер.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно наказу міністра оборони України Степана Полторака, на військову службу будуть призвані офіцери запасу віком до 43 років, які мають вищу освіту і пройшли курс військової підготовки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?