В Міноборони США оцінили успіхи контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони США оцінили успіхи контрнаступу ЗСУ

В Міноборони США оцінили успіхи контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За інформацією директора Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал-лейтенанта Дугласа Сімса, повільні темпи контрнаступу українських військових пов'язані із дуже складними умовами його проведення.

Джерело: пресслужба Пентагону

Чому контрнаступ ЗСУ проходить настільки повільно  

Вони використовують нове обладнання і роблять це, зазнаючи обстрілів і бомбардувань, не кажучи вже про масштабне мінування з боку росіян. І там, де вони набирають сотні метрів на день, а в деяких місцях, можливо, і кілометр на день вони роблять це з великими витратами сил, - пояснює Сімс.

Генерал-лейтенант підкреслив, що контрнаступ проходить "у прекрасній послідовності на полі бою", хоч і, можливо, не з тією швидкістю, яку б хотіли побачити США.

Це важкі бойові дії, вони ведуться у важкодоступній місцевості, під обстрілами, і, якщо врахувати все це, то це просто вражає, - зазначив високопосадовець Пентагону.

Що кажуть в Україні 

За інформацією заступника директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії України полковника Миколи Уршаловича, на Мелітопольському напрямку підрозділи 15-ої бригади оперативного призначення НГУ "Кара-Даг" у взаємодії з підрозділами ЗСУ продовжують вести наступальні дії.

За минулий тиждень штурмові групи бригади за підтримки танків просунулись на 1700 метрів на південь та південний схід, - зазначив Уршалович.

Військовий підкреслив, що українська армія просувається в умовах щільного мінування ворогом підступів до своїх позицій та потужного вогневого впливу.

На Херсонському напрямку Силами оборони продовжується здійснення тиску на противника, ведеться активна розвідка та вогневе ураження на всю глибину оборони противника з метою підготовки районів та рубежів для наступальних дій, - пояснив Уршалович.

Крім того, він зазначив, що на Авдіївському напрямку втрат позицій та територій за минулий тиждень не допущено, незважаючи на те, що росіяни постійно атакують та здійснюють вилазки.

Підрозділи Національної гвардії утримують ініціативу та готують плацдарм для продовження та розширення наступальних дій, - підкреслив військовий.

За інформацією  Military Media Center, росіяни намагаються не допустити висадки українського десанту на лівому березі Дніпра.

Зокрема, на цьому сконцентровані основні зусилля ворога у Таврійському операційному районі на окупованій частині Херсонської та Запорізької областей.

За даними Міноборони, аби уникнути просування українських військ, росіяни перемістили до окупованого міста Олешки Херсонської області підрозділи морської піхоти.

Між тим командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський також визнав, що український контрнаступ проходить повільно, однак успішно.

Тарнавський визнав поки скромні успіхи операції ЗСУ, особливо на півдні. Передбачалося, що контрнаступ повинен бути швидким, блискавичним рухом, знищенням противника, оволодінням деякими рубежами, деякими об'єктами, об'єктами нападу і в результаті досягненням будь-якої мети.

Успішно, але не так, як хотілося б кожному з нас, - підкреслив Тарнавський.

Причина таких темпів - це те, що, додав Тарнавський, "росіяни досить потужно підготувалися до цієї події".

Проблемою залишаються мінні поля, а українські засоби розмінування нерідко стають цілями для російських обстрілів.

Вони провели дуже щільне комплексне мінування з використанням мінних загороджень, фугасних боєголовок і прямою постановкою потужних фугасів, які зараз знаходяться в районах проходу техніки та особового складу, - підкреслив Тарнавський.

У матеріалі йдеться, що просування українських сил на півдні займає центральне місце у планах Києва. Тут ЗСУ довелося почати ведення боїв з розумом, принаймні, у короткостроковій перспективі, заощаджуючи артснаряди.

Тарнавський використовує метафору поточного стану бою.

Це як у боксі: ми тримаємо супротивника на відстані витягнутої руки. Ми не дозволяємо їм наблизитися. Чому? Тому що ближній бій - це зовсім інше. Так що на далеких дистанціях ми ефективно перемагаємо, - пояснив генерал.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?